Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Liderul PSRM consideră că Acordul de asociere cu UE trebuie ori denunţat, ori modificat

2 oct. 2015,, 13:00   Politică
4267 2
Додон считает, что Соглашение с ЕС необходимо расторгнуть или изменить
Foto: totul.md
Preşedintele Partidului Socialiştilor (PSRM), Igor Dodon, consideră că Acordul de asociere semnat între Republica Moldova şi Uniunea Europeană trebuie sau denunţat, sau modificat considerabil. Politicianul și-a exprimat opinia joi seara, la postul TV N4.

"Partidul Socialiştilor nu renunţă la ideea de denunţare a Acordului de asociere cu UE. Semnarea acestui acord a fost o greşeală pentru Moldova. Dacă nu ni se va permite să-l denunţăm, noi, cel puţin, vom revizui unele prevederi în aşa mod, încît să fie restabilite bunele relaţii cu Federaţia Rusă", a spus liderul socialiştilor.

El a exprimat convingerea că PSRM îşi va atinge scopul, deoarece "următoarea guvernare din Moldova va fi de centru-stînga" şi va fi formată de Partidul Socialiştilor şi Partidul Nostru. El a recunoscut că între cele două partide există divergenţe, însă "acestea nu vor fi un obstacol pentru guvernarea ţării". "Noi sîntem două partide separate. PSRM este pe flancul stîng, iar Partidul Nostru este de centru. Vom coopera doar pentru a guverna împreună", a spus Dodon.

Potrivit lui, protestele PSRM şi PN au drept obiectiv dizolvarea Parlamentului şi desfăşurarea alegerilor anticipate.

"Cel mai probabil, o vom obţine prin demisia preşedintelui. Înţelegem că în martie expiră mandatul domnului Timofti şi că guvernarea nu va fi capabilă să aleagă un nou preşedinte. În acest caz alegerile parlamentare vor avea loc cel târziu în august 2016. Dar noi nu putem aştepta încă un an pentru ca guvernarea, între-timp, să fure ce a mai rămas. Dacă în decurs de trei luni s-au furat 6 miliarde de lei din BNM, atunci imaginaţi-vă cît poţi fura timp de un an", a declarat preşedintele PSRM.

El a subliniat că principalul pericol pentru Republica Moldova este unirea cu România.

"S-a ajuns că unirea cu România se discută la nivel de ministere. Dacă vom continua aşa, peste cîţiva ani Moldova nu va mai exista ca stat. Socialiştii vor lupta pentru statalitatea noastră. Şansa Moldovei este aderarea la Uniunea Euroasiatică", a spus cu fermitate Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?