X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 507

Tiraspolul este îngrijorat de zborurile neautorizate ale aviației ucrainene

2 oct. 2015,, 09:45   Societate
3232 2
Foto: vesti.md
Aviația ucraineană a efectuat cîteva zboruri deasupra teritoriului autoproclamatei RMN, însă republica nu a primit nicio notificare de la Kiev în acest sens, a declarat autoritățile Transnistriei.

Delegația autoproclamatei republici în Comisia Unificată de Control (CUC – organul de conducere a operațiunii de menținere a păcii) a difuzat în cadrul ședinței de joi un comunicat în care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu tot mai frecventele zboruri neautorizate ale asupra teritoriului RMN.

În document se menționează, în particular că la 18 septembrie elicopterul ucrainean Mi-8 (numărul de bord 11) a traversat frontiera Transnistriei în regiunea satului Plopi, raionul Rîbnița, a făcut trei cercuri deasupra localității în cauză, după ce și-a continuat zborul de-a lungul frontierei RMN pe teritoriul Ucrainei, de la nord la sud. La 21 septembrie, în regiunea aceluiași sat a fost înregistrată trecerea frontierei Transnistriei de către un avion ușor cu două motoare de tip TL-2000, care s-a deplasat spre sud-vest, în direcția Chișinăului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?