Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

IFAD va include în agenda sa investițională infrastructura industrială din regiuni

1 oct. 2015,, 15:00   Economie
2903 0
IFAD профинансирует в Молдове новые инфраструктурные проекты
Foto: ipgid.ru
O solicitare în acest sens a fost adresată de viceministrul Economiei Vitalie Iurcu în cadrul întrevederii de astăzi cu misiunea Fondului Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD), aflată la Chișinău în perioada 28 septembrie – 9 octombrie 2015.

Principalele subiecte ale întrevederii au vizat elaborarea Programului pe țară COSOP (Country Strategic Opportunities Programme) pentru următorii 5 ani, dar și stabilirea domeniilor prioritare pentru finanțarea următoarelor programe investiționale în Republica Moldova.

În cadrul ședinței, Vitalie Iurcu a remarcat importanța proiectelor susținute de IFAD pentru Republica Moldova. Totodată, viceministrul a făcut o trecere în revistă a domeniilor prioritare pentru investiții, solicitînd includerea în agenda de investiții a IFAD finanțarea proiectelor de infrastructură rutieră și industrială în regiuni, irigare, afaceri agricole ș.a.

De cealaltă parte, misiunea IFAD s-a arătat interesată de propunerea Ministerului Economiei, menționînd că asigurarea infrastructurii are un rol prioritar atît pentru investițiile în domeniul agricol, cît și pentru sectorul industrial.

Anul curent, IFAD finalizează implementarea în țara noastră a celui de al VI-lea program de finanțare, care a derulat timp de cinci ani. Pe parcursul acestei perioade, întreprinderile din sectoarele rurale și-au dezvoltat infrastructura de cultivare, păstrare și comercializare a produselor agricole, asimilînd din resursele fondului 14 milioane USD.

Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă este o agenţie specializată a Naţiunilor Unite, dedicată eradicării foametei şi sărăciei din mediul rural în ţările în curs de dezvoltare. IFAD efectuează finanţare directă prin acordarea împrumuturilor şi granturilor la condiţii avantajoase, precum şi atrage resursele de cofinanţare întru realizarea proiectelor şi programelor iniţiate de IFAD.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?