Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Premize pentru un nou proiect politic

1 oct. 2015,, 09:45   Politică
6732 5

Foto: noi.md

Datele ultimului sondaj sociologic, prezentat de ”CBS-AXA”, care arată că 87% din moldoveni consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, are toate premizele pentru ca în Moldova să apară o nouă alternativă politică care să fie susţinută masiv de popor. Opinia a fost exprimată de invitaţii emisiunii ”Politica” de la TV7.

Potrivit directorului ADEPT, Igor Boţan, pe fundalul valului de proteste, în orice societate, finalul este cel al apariţiei pe scena politică a unei noi formaţiuni. ”În momentul în care lumea este disperată, există toate premizele pentru fondarea unei noi alternative politice, este o aşteptare magnifică de oameni. Totodată, de viitorul formaţiunii va depinde foarte mult persoanele care vor fi în capul listei”.

”Datele prezentate în sondaj sînt foarte triste şi asta deoarece chestionarul a fost efectuat în această perioadă dificilă pentru moldoveni. De asta apariţia unui nou partid, de la care oamenii să aibă aşteptări este foarte probabil”, este de părere expertul în comunicare, Ion Grosu.

Există însă şi voci care afirmă că în Moldova nu pot apărea alte forţe politice sănătoase, înafară de cele cumpărate de actualele partide politice. ”Scena politică din ţară este privatizată. De asta alternative politice nu pot să apară. Ceea ce vedem că există sau va apărea nu sînt decît clone deghizate alte partidelor politice care au fost cumpărate. Şi noi vedem că ele nu pot exista multi timp, depinde de bugetul oferit de cel care le-a creat. În Moldova nu poţi să te afirmi politic. Nu există alternative de durată”.

Amintim că ieri, Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing ”CBS-AXA” a prezentat un nou studiu care relevă o cifră record de 87% din populaţie care consideră că ţara se mişcă într-o direcţie greşită.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?