Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Vicepreședintele CNI s-a grăbit cu concluziile

30 sep. 2015,, 14:30   Societate
4387 1
Вице-председатель НАК поспешил с выводами
Foto: politik.md
Opinia privind reformarea Comisiei Naționale de Integritate (CNI), exprimată de vicepreședintele Comisiei Victor Strătilă la conferința de presă nu este poziția oficială a structurii. Acest fapt a fost declarat de Serviciul de presă al CNI, citat de NOI.md.

„Victor Strătilă nu avea dreptul să-și expună poziția în numele CNI în absența președintelui Comisiei, Anatolie Donciu. „Numai în prezența președintelui Comisiei poate fi expusă poziția oficială a structurii vizavi de alte instituții de stat și organe ale puterii. Vicepreședintele îl poate substitui pe președinte numai în cazul în care ultimul nu poate să-și exercite sistematic funcțiile de președinte, spre deosebire de dl Strătilă, care, conform informației secretarului lui, acum este în concediu medical”, rezultă din textul declarației pentru presă.

În cadrul structurii se crede că declarațiile lui Victor Strătilă nu au nevoie de comentarii. „Ele au fost făcute de o persoană care nu are abilități și contravin legii”, au explicat surse din CNI.

Anterior Victor Strătilă a convocat o conferință de presă, în cadrul căreia a criticat dur reformarea CNI, care urmează să fie lichidată în anul 2016. În baza ei se preconizează crearea Centrului Național de Integritate. Potrivit reprezentantului CNI, „procesul creării lui va stopa combaterea corupției pe doi ani”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?