Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Învață cum să incluzi patrimoniul cultural în viața modernă a societății

30 sep. 2015,, 14:15   Societate
3367 0

Învață cum să incluzi patrimoniul cultural în viața modernă a societății
Foto: facebook.com

Astăzi, în incinta Muzeului Național de Artă va fi prezentat un proiect cultural ce ține de patrimoniul național. Este vorba despre „CHOICE – Moldova: Patrimoniu și modernitate”, relatează NOI.md.

Acesta reprezintă un proiect cu durata de doi ani privind protejarea și reconsiderarea patrimoniului cultural, cît și sporirea potențialului organizațiilor societății civile din domeniul culturii.

Proiectul se va desfășura în Belarus, Ucraina, Armenia și Republica Moldova. Inițiatorii lui vor susține abordările inovaționale și inițiativele cetățenilor îndreptate spre includerea patrimoniului în viața modernă a societăți.

În practică aceste obiective vor fi realizate prin susținerea organizațiilor culturale nonguvernamentale și asociațiilor profesionale în realizarea proiectelor inovative privind protejarea și interpretarea actuală a patrimoniului cultural național. Se vor organiza dezbateri tematice și seminare, se va oferi un program de granturi mici pentru proiectele direcționate spre actualizarea patrimoniului cultural.

La proiect sînt invitate să participe organizațiile nonguvernamentale care activează în domeniul dezvoltării locale, protejării și restaurării patrimoniului cultural, personalități din domeniul culturii.

Prezentarea proiectului va avea loc la ora 15.00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?