Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Ce spune Sturza despre rezultatele sondajului CBS-AXA

30 sep. 2015,, 12:41   Politică
9308 17

Ce spune Sturza despre rezultatele sondajului CBS-AXA
Foto: interakt.md

Fostul premier Ion Sturza se arată îngrijorat de rezultatele sondajului de opinie prezentat ieri de CBS-AXXA, care arată că partidele de stînga urcă în topul preferințelor. Omul de afaceri a precizat că, deși datele studiului trezesc unele suspiciuni, un singur lucru însă e cert – tendințele, notează NOI.md.

„Pare-se că moldovenii i-au substituit definitiv în preferințe pe cei care au devenit, între timp, cei mai neiubiți dintre pămînteni, Vlad Plahotniuc și Vlad Filat, îndreptîndu-se accelerat către alte «speranțe»: «politicianul» nesăbuit, cu apucături de gangster mărunt, farsor și trișor Renato Usatîi, și „micul” burghez Igor Dodon, gata s-o „tranzacționeze” și pe Zinaida Petrovna pentru ciolănașul puterii. Ambii puși la îngrășat de mărinimosul popor rus. Alternativă plină de „înțelepciune” și „perspicacitate”…., a scris Sturza pe o rețea de socializare.

Fostul demnitar se arată convins că aceste tendințe pot fi totuși schimbate, prin crearea unor alternative reale actualei guvernări. Omul de afaceri a sugerat că este gata să susțină un nou proiect politic de alternativă.

„Dar unde sînt cei care ar putea schimba optica moldovenilor?! Tinerele speranțe? Iurie Leancă? Maia Sandu? Dorin Chirtoacă? Deocamdată vedem doar inițiative leșinate, replici bosumflate, pauze teatrale, reacții de cancan… Hai totuși la treabă că noi, mai seniori, sîntem gata să vă sprijinim! Poate sînteți voi buni de alternativă”, a menționat Sturza.

„P.S. Iurie, decupează-te de sponsorul (idol) spiritual și financiar. Nu sonoriza fumigene din laboratoare obscure. Altfel, nu ai viitor politic”, a adăugat fostul premier.

Precizăm că rezultatele sondajului realizat în luna septembrie de Centrul CBS-AXA arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, scrutinul ar fi cîștigat de „Partidul Nostru” și PSRM, care ar acumula 12,7% și 11,6% din sufragii. Celelalte formațiuni politice ar acumula mai puțin de 6%, necesare pentru trecerea pragului electoral.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?