Eurovision stiri: 523
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4012

Iohannis a îndemnat ONU să nu tolereze acapararea teritoriilor statelor suverane

30 sep. 2015,, 13:30   Externe
3582 4
Президент Румынии призвал ООН быть нетерпимой к захвату территорий
Foto: romaniatv.net
Preşedintele României, Klaus Iohannis, este convins că ONU şi consiliul său de securitate trebuie să fie mai puţin toleranţi faţă de cazurile de acaparare a teritoriilor statelor suverane şi independente, deoarece aceasta vine în contradicţie cu normele dreptului internaţional. Această opinie a fost exprimată de preşedintele statului vecin în cadrul Adunării Generale a ONU la New York.

Diplomatul român a subliniat că "Organizaţia Naţiunilor Unite trebuie să fie mai puţin tolerantă în privinţa conflictelor prelungite din regiunea Transnistria a Republicii Moldova, Georgia şi Nagorno-Karabah".

"Lipsa de acţiune în astfel de situaţii dă naştere impresiei eronate că obţinerile ilegale de teritoriu, în detrimentul statelor suverane şi independente, sînt posibile şi tolerate. Este cazul situaţiei din Ucraina, în privinţa căreia Naţiunile Unite şi Consiliul de Securitate, în special, nu au luat măsurile de acţiune preconizate în conformitate cu Carta ONU", a declarat şeful statului român.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, de asemenea, consideră că Rusia deja de decenii creează în jurul său un cordon de instabilitate.

"Pentru a-şi menţine influenţa, Rusia pe parcursul deceniilor a creat în jurul său "un cordon de instabilitate" – Transnistria, Nagorno-Karabah, Abhazia, Osetia de Sud, apoi Crimeea. Şi nu se va opri aici - acum "omuleții verzi" ai Rusiei sînt prezenţi şi în Siria", a declarat el de la tribuna ONU.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?