X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Vlah: Găgăuzia își dezvoltă relaţiile cu Sankt Petersburgul

29 sep. 2015,, 10:45   Economie
2520 1
Влах: Гагаузия развивает сотрудничество с Санкт-Петербургом
Foto: gagauzinfo.md
Extinderea potenţialului de cooperare interregională este una dintre priorităţile activităţii Comitetului executiv al Găgăuziei. O declaraţie în acest sens a fost făcută de başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, care a comentat rezultatele vizitei delegaţiei Comitetului executiv din autonomie la Sankt Petersburg, efectuate la sfîrşitul săptămînii trecute.

Ea a menţionat că a discutat cu administraţia oraşului Sankt Petersburg rezultatele implementării Acordului între Guvernul capitalei de nord a Rusiei şi Comitetul executiv al autonomiei privind cooperarea comercial-economică, ştiinţifică, tehnică şi culturală.

"Sankt Petersburgul este cel mai activ partener al Găgăuziei, dintre cele cu care au fost semnate acorduri similare", a spus Vlah.

Potrivit ei, printre evenimentele planificate pentru timpul apropiat figurează vizita în autonomie a unei delegaţii de medici ruşi, ceea ce va deschide noi oportunităţi pentru colegii găgăuzi, precum şi va spori calitatea serviciilor din domeniul sănătăţii publice regionale.

În sectorul umanitar este planificată aprofundarea cooperării între Universitatea din Sankt Petersburg şi Universitatea de Stat din Comrat.

Problema aprofundării cooperării economice bilaterale a fost discutată în cadrul întrevederii başcanului cu guvernatorul Sankt Petersburgului, Gheorghi Poltavcenko.

Poltavcenko a menţionat evoluţia pozitivă a cooperării economice bilaterale, subliniind necesitatea de a deschide la Sankt Petersburg o reprezentanţă a autonomiei, precum şi a unei camere de comerţ a Găgăuziei.

Interlocutorii au acordat atenţie livrărilor de produse agricole găgăuze în Sankt Petersburg. Astfel, Poltavcenko a invitat agenţii economici găgăuzi să participe la sesiunile de achiziţie din oraş, precum şi la un şir de forumuri internaţionale de afaceri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?