X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Reacția lui Leancă la declarațiile lui Filat: „Să își încerce norocul cu PCRM”

29 sep. 2015,, 08:20   Politică
4799 5

Foto: noi.md

Liderul PPEM, Iurie Leancă a declarat că nu va participa și nu va susține actuala guvernare, atacîndu-l dur pe fostul său șef de partid, Vlad Filat. Acesta a menționat că „nu intenționăm să-i luăm nici Vama, nici Fiscul și nici alte “instituții strategice” pentru el”.

„PPEM nu va participa în nici un fel în actuala guvernare, nu o va susține și nici nu va solicita portofolii, că înțeleg că asta e cea mai mare grija a lui, nu intenționăm să-i luăm nici Vama, nici Fiscul și nici alte “instituții strategice” pentru el sau colegii lui de alianță. PPEM nu are cum să intre într-o coaliție negociată netransparent, de un grup de interese, printre ei fiind și oameni care sînt implicați în jefuirea și gestionarea deficitara a BEM. Atunci cînd au făcut această alianță nu întîmplător nu au acceptat să ne invite și pe noi la discuții, iar cel care s-a opus a fost tocmai liderul PLDM și asta nu doar din orgoliu, ci pentru că înțelegea bine condițiile pe care le-am fi pus. Au preferat să facă această alianță fragilă, să aducă din nou Moldova la limita crizei politice.”, a declarat Iurie Leancă.

Potrivit acestuia, actuala guvernare e compromisă, e lipsită total de credibilitate și se afla în imposibilitatea de a gestiona situația de criză în care au adus țara. „Noi considerăm că era logic ca pînă la momentul constituirii alianțelor minoritare sau majoritare de guvernare, toate forțele pro europene să stea la masa de negocieri, în mod transparent, pentru a discuta deschis problemele cu care se confruntă țara și să se ia decizii responsabile în interesul cetățeanului acestui stat”, mai menționează acesta care a declarat că în ce privește majoritatea pro-europeană, ea poate fi negociată doar dacă se pune pe masă „depolitizarea, deoligarhizarea și reformarea instituțiilor statului”.

„Îi reamintim lui Vlad Filat că actuala coaliție neputincioasă a fost negociată cu Ghimpu, Lupu, Plahotniuc și alții, nu cu noi, la ei să caute colacul de salvare, nu la PPEM. Sau poate să-și încerce din nou norocul la PCRM, un partid care a demonstrat că la nevoie poate fi un bun partener de jocuri de culise pentru PLDM și PDM”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?