Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Candu: Încă nu am discutat despre candidaturile la funcția de guvernator

28 sep. 2015,, 12:30   Economie
3766 2

Candu: Încă nu am discutat despre candidaturile la funcția de guvernator
Foto: anagorea.com

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, neagă că deja au fost identificați candidații la funcția de guvernator al Băncii Naționale. Politicianul a precizat că informațiile vehiculate în presă la acest subiect sînt speculații și că, deocamdată, au fost lansate consultările cu liderii fracțiunilor parlamentare în vederea stabilirii procedurii de desemnare a noului guvernator, informează NOI.md.

Spicherul a menționat că la finele acestei săptămîni va înainta cîteva propuneri legate de procedura de selecție a candidaților.

„Nu am discutat despre candidaturi, se discută doar cu referire la modalitatea de selectare a candidaților. Cu regret, legislația nu prevede o modalitate de selectare a candidatului, ci doar spune că președintele Parlamentului propune plenului candidatul, dar de unde îl ia nu este prevăzut. De aceea trebuie să «inventăm» o anumită procedură. Am început deja discuțiile cu toți liderii fracțiunilor. Aș vrea să văd care sînt viziunile lor. Sper ca această procedură să fie realizată în mod profesionist și transparent. Legea prevede clar care sînt criteriile de selecție a guvernatorului BNM – studii și educație, pregătire profesională și integritate, bineînțeles”, a punctat Candu.

Precizăm că guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, și-a prezentat demisia săptămîna trecută, precizînd că a fost presat de anumite forțe politice. În presă se vehiculează că printre potențialii candidaţi la acest post sînt bancheri cunoscuţi, cum ar fi Leonid Talmaci (preşedintele Moldindconbank), Serghei Cebotari (preşedintele Moldova Agroindbank), Natalia Politov-Cangaş (preşedintele Victoriabank), precum şi Dumitru Ursu (fost viceguvernator al BNM).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?