Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Încep pregătirile pentru cea de-a treia ediție a festivalului "Tulburel"

27 sep. 2015,, 14:00   Societate
2890 0
Фестиваль Tulburel готовится принять гостей
Foto: noi.md
Festivalul "Tulburel" își va aştepta și în acest an vizitatorii la un centru expozițional din Capitală. Asta chiar dacă "Ziua Vinului" nu va fi sărbătorită, ca de obicei, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, ci separat, prin vinăriile şi podgoriile din ţară.

Din această cauză, organizatorii se aşteaptă ca numărul vizitatorilor să fie dublu faţă de anul trecut. Evenimentul va avea loc în 3-4 octombrie.

Pregătirile pentru cea de-a treia ediție a festivalului "Tulburel" vor începe săptămâna viitoare. Vor fi amenajate vitrinele cu vin, mese și scaune, iar paralel vor fi montate și tarabe, de unde vizitatorii vor putea cumpăra diferite gustări.

"Va fi o deschidere tradiţională: vom da cep la butoi. Va fi un panou unde lumea va putea face poze, vin tânăr, cârnăciori, frigărui, veselie, muzică populară", a spus directorul general al Centrului Expoziţional "Moldexpo", Arcadie Andronic.

La festival vor participa și vinificatori care nu au posibilitate să organizeze "Ziua Vinului" în podgoriile lor. Din acest motiv, organizatorii se aşteaptă ca festivalul să aibă un succes mai mare.

"Sigur că ne aşteptăm aici mai multă lume că este inerţia aceasta a poporului de a petrece sărbătoarea vinului, de a ieşi în piaţă. Dar dacă piaţa e ocupată acum de corturi, sigur că sperăm că vor veni aici la noi. Dacă e să luăm în calcul cum a fost atunci când a fost organizată "Ziua Vinului" nu în piaţă, dar la Moldexpo, au fost cam 10, 12 mii de vizitatori", a spus organizatorul.

Decizia de a schimba formatul de organizarea a "Zilei Vinului" a fost luată de comisia pentru organizarea acestei sărbători, după ce Piața Marii Adunări Naționale a fost ocupată de protestatari. Astfel, fiecare vinărie din țară, care dispune de infrastructura necesară pentru a primi turiști, va marca evenimentul la ea acasă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?