X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul lichidează ziarele „Nezavisimaia Moldova” şi „Moldova Suverană”

25 sep. 2015,, 13:15   Societate
3424 1
Правительство распускает "Независимую Молдову" и Moldova Suverana
Foto: moldovanews.md
Ziarele „Nezavisimaia Moldova” (Moldova Independentă) şi „Moldova Suverană”, care au statut de întreprindere de stat, vor fi lichidate. Asemenea decizie a Guvernului a intrat în vigoare vineri.

Cauzele aceste decizii nu sînt indicate. Iar în calitate de temeiuri sînt făcute referinţe la prevederi ale Legii cu privire la întreprinderile de stat şi privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice De lichidarea ziarelor se va ocupa Cancelaria de Stat, care preia mărcile comerciale „Nezavisimaia Moldova” şi „Moldova Suverană” cu toate drepturile şi obligaţiunile.

„Nezavisimaia Moldova” este tipărită din 1991 ca organ al Guvernului Republicii Moldova. Pînă în 1991 ziarul s-a numit „Sovietskaia Moldavia” şi era editat din 1940 ca una dintre principalele publicaţii ale RSSM. O istorie similară are Moldova Suverană, care pînă la proclamarea independenţei Republicii Moldova se numea „Moldova Socialistă”.

În ultimii ani ziarele nu beneficiau de sprijin din partea statului şi redacţiile identificau în mod autonom surse pentru editare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?