X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

La Soroca va avea loc ediția a cincea a Festivalului Național al Mărului (FOTO)

25 sep. 2015,, 12:00   Societate
3233 0
Фестиваль яблок пройдёт в Сороках в пятый раз
Foto: palnet.su
Devenit deja tradițional, Festivalul Național al Mărului va avea loc în orașul Soroca pe 26 septembrie. Începînd cu 2011, organizatorii festivalului atrag producătorii de mere din toată țara, transmite NOI.md.

Obiectivul principal al organizatorilor festivalului este formarea imaginii pozitive a raionului Soroca și crearea noilor posibilități pentru producătorii locali de mere.

Orașul Soroca găzduiește în mod binemeritat Festivalul Național al Mărului pe parcursul ultimilor cinci ani. Raionul Soroca este vestit prin mari suprafețe de livezi și are statutul neoficial de „Capitală a Livezilor” din Moldova.

În cadrul festivalului producătorii agricoli, exportatorii de mere și experții vor împărtăși experiența de cultivare a merelor, procesare, infrastructura păstrării și transportării recoltei. Organizator al evenimentului este Proiectul Competitivitatea agricolă şi dezvoltarea întreprinderilor (ACED). Festivalul va prezenta interes nu numai pentru adulți, dar și pentru copii. Ei vor fi implicați în diverse manifestări distractive. Vor gusta inclusiv tradiționala plăcintă americană cu mere, care va fi preparată de persoane oficiale din SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?