X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Obiecte de patrimoniu industrial, expuse la Muzeul de Etnografie

24 sep. 2015,, 17:45   Societate
3209 0

Obiecte de patrimoniu industrial, expuse la Muzeul de Etnografie
Foto: noi.md

La 25 septembrie, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală va fi inaugurată expoziția „Patrimoniul industrial – patrimoniul cultural în dialog cu progresul”, informează NOI.md.

În cadrul acesteia vizitatorii vor avea ocazia să vadă colecții patrimoniale, precum obiecte tehnice și uzuale specifice pentru evoluția științei și tehnicii universale din sec. XIX și prima jumătate a secolului XX: ceasuri, samovare, tacîmuri, pick-upuri, magnetofoane, radiouri, mașini de scris, calcul și calculatoare, instalații de iluminat, mașini de cusut, valize, aparate de înregistrare și redare a sunetului.

Patrimoniul industrial și tehnic al Republicii Moldova va fi ilustrat prin fotografii: edificii ale fostelor fabrici și uzine, diverse construcții industriale, centrale electrice, mori de apă și de vînt, ateliere de meserii.

Un loc important îl vor ocupa obiectele de artă industrială produsă local, la fabrici, cu caracter de serie: textile, vestimentație, ceramică, sticlărie.

Tot aici, în cadrul vernisajului, publicul va putea audia un program de romanțe interpretate de Eugenia Tudose și Elena Țurcanu.

Expoziția face parte din programul Zilelor Europene ale Patrimoniului. Inaugurarea ei va începe la ora 15.00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?