Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Streleț: În urma demisiei lui Drăguțanu, misiunea FMI nu mai este mandatată să semneze un acord

24 sep. 2015,, 13:35   Economie
3168 4

Streleț: În urma demisiei lui Drăguțanu, misiunea FMI nu mai este mandatată se semneze un acord
Foto: tribuna.md

Pînă pe 21 septembrie curent, misiunea Fondului Monetar Internațional a fost mandatată să vină în Moldova pentru a negocia și semna un acord-memorandum cu Republica Moldova. În urma demisiei guvernatorului BNM, Dorin Drăguțanu, acest mandat a fost însă retras, a anunțat astăzi premierul Valeriu Sreleț, informează NOI.md.

În aceste condiții, reprezentanții FMI vor iniția negocierile în vederea semnării unui acord de finanțare doar după ce Parlamentul va desemna nouă conducere a Băncii Naționale.

„Misiunea urmează să activeze în perspectivă apropiată în doi pași. Primul vizează evaluarea politicilor Guvernului și BNM-ului pe domenii vitale de dezvoltare și pasul doi – stabilirea unei perspective de semnare cu Republica Moldova a unui memorandum, program de țară, după confirmarea de către Parlament a noii conduceri a BNM”, a punctat Streleț.

Șeful executivului a mai precizat că Guvernul a fost și este pregătit pentru semnarea unui acord cu FMI. Potrivit lui, reprezentanții FMI au discutat cu conducerea BNM subiecte ce țin de procesul de lichidare a băncilor fraudate, măsurile de prevenire a unor situații similare pe viitor, investigarea fraudelor și perspectiva recuperării activelor deturnate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?