X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Cum „se cîștigă” la Bălți în baza deșeurilor (VIDEO)

24 sep. 2015,, 13:25   Societate
4288 1

Foto: ru1.md

Compania de salubrizare din Bălţi nu a mai plătit salarii angajaţilor de circa trei luni. Indignat de situaţia creată, primarul de Bălţi promite să ia măsuri drastice.

Din timpuri sovietice în Bălţi activa întreprinderea “Speţavtohozeaistvo” care îşi îndeplinea munca perfect, făcea ordine pe străzile oraşului şi evacua deşeurile. Însă, în urmă cu cîţiva ani, cuiva i-a trebuit să transmită acest serviciu în concesiune în baza unui contract fabulos.

“Băieţii au cumpărat tomberoane noi, au luat în credit o autospecială pentru evacuarea deşeurilor, iar fostul Consiliul Municipal a majorat şi tariful. Chiar şi în aceste condiţii, această “brigadă de salubrizare”, altfel nu poate fi numită, a acumulat datorii. Firma a fost lichidată şi apoi au deschis una nouă, pe care au înregistrat concesiunea, iar de datorii au uitat. Înainte de alegeri, primăria a alocat acestei noi companii întreg bugetul anual pentru evacuarea deşeurilor şi curăţenie pentru că firma a prestat nişte servicii suplimentare de 7 milioane de lei. Cred că ei pur şi simplu au pus banii în buzunar. Dar măcar dacă ar fi dat salariile propriilor angajaţi, clasei muncitoare! Nu au făcut asta pentru că nu le ajunge! Ei cer de la primărie încă 5 milioane de lei, deşi au primit de la începutul anului deja 15! În anul 2012 au primit 4 milioane, în următorul an – 7, apoi – 9, iar acum ei vor în total 20 de milioane!!! Iar angajaţii, fără salarii!!!”, a scris Renato Usatîi după ce s-a întîlnit cu angajaţii de la salubritate care nu au primit salariile de cîteva luni.

“Astfel de “afacerişti” nu vom avea în oraş. Iar pentru faptul că au lăsat angajaţii fără salarii, “îi voi îngropa în gunoiştea orăşenească!”, a adăugat Usatîi, aplaudat de protestatari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?