Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Socialistii le-au propus celor din Platforma “DA” sa aleaga ori PMAN ori scuarul Parlamentului

23 sep. 2015,, 16:49   Politică
2789 5
Социалисты предложили Платформе "DA" выбрать либо площадь, либо сквер у парламента
Foto: actualitati.md
Astăzi, a avut loc ședința primăriei la care urma să se decidă cine va putea să instaleze corturile cu protestatari în scuarul Parlamentului RM pe data de 27 septembrie, relatează Actualități.md.

Menționăm că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și „Partidul Nostru”, pe de o parte, și Platforma Civică „Demnitate și Adevăr”, de cealaltă, au anunțat că intenționează să protesteze duminică în fața clădirii Parlamentului, instalând corturi.

Platforma civică “DA” a anunțat că și manifestanții platformei care protestează în PMAN urmează să-și instaleze corturile în același loc și în aceeași zi și că ar fi rezervat locul anterior. În același timp reprezentanții PSRM și Partidul Nostru spun că ei de asemenea au rezervat acest loc pentru proteste pe data de 27 septmebrie înaintea Platformei “DA”.

În acest sens reprezentanții PSRM și “Partidul Nostru” le-au propus celor din Platforma DA mai multe variante pentru a ajunge la un compromis.

"Dacă vreți să protestați în Piața Marii Adunări Naționale - este dreptul d-stră, noi –am cedat piața de mai multe ori și nu vă vom da în judecată. Iar dacă d-tră cereți și scuarul Parlamentului RM, atunci va trebui să acționăm în conformitate cu legea. Astfel, potrivit legii, pe 27 septembrie, Piața Marii Adunări Naționale aparține socialiștilor”, a spus deputatul PSRM Vlad Bătrîncea.

Având în vedere faptul că reprezentanții Platformei «DA», nu doresc să renunțe la desfășurarea protestului lor anume în fața parlamentului unde urmează să aibă loc atît acțiunea PSRM cu “Partidul Nostru”, Ion Ceban a propus platformei să-și organizeze mitingul în fața Parlamentului RM, în timp ce socialiștii "Partidul nostru" să meargă în Piața Marii Adunări Naționale.

"Dar dacă vreți să protestați și acolo și dincolo – atunci protestați în fața parlamentului până la 12.00, iar mai apoi întoarceți-vă în piață. Sau haideți să ne schimbăm cu locurile. Dacă reprezentați cu adevărat interesele poporului nu monopolizați, și nu vă transformați în Ghimpu care a făcut același lucru în luna iunie cînd a venit peste voi (n.red. Platforma “DA”)", a declarat Ceban.

Totuși cei din Platforma DA nu au dorit să cedeze nicidecum, iar ședința a fost amînată fără a fi luată vreo decizie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?