Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Streleț: Moldova își dorește ca România să fie investitorul ei principal

23 sep. 2015,, 12:45   Economie
2261 4
Стрелец: Молдова хочет, чтобы Румыния стала ее основным инвестором
Foto: ff.md
Moldova își dorește ca România să fie investitorul ei principal sau, cel puțin, unul dintre trei cei mai mari investitori în republică. Declarație a fost făcută de către prim-ministrul Moldovei, Valeriu Streleț, în cadrul unui briefing susținut cu omologul său român, Victor Ponta, după finalizarea ședinței comune a Guvernului Moldovei și al României la Constanța, relatează NOI.md.

El a reamintit că în 2014 România a devenit principalul partener comercial al Moldovei, volumul schimburilor comerciale între țări a depășit valoarea de 1,2 miliarde de dolari și continuă să crească. „Ne dorim ca România să fie investitorul principal sau, cel puțin, unul dintre trei cei mai mari investitori în Moldova”, a declarat Valeriu Streleț, comunicînd că autoritățile Moldovei deja au întreprins măsuri pentru ca companiile românești care dispun de acreditare europeană în domeniul proiectării și construcțiilor să nu să se mai confrunte cu bariere în acreditarea repetată în Moldova pe viitor, atunci cînd părțile vor realiza proiecte mixte.

„Am lansat un proces de ajustare a legislației în vigoare ca întreprinderile românești în domeniul construcției și proiectării să nu mai treacă o acreditare anevoioasă în Republica Moldova”, a menționat el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?