Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Guvernul îi va obliga pe toți să pîrască

23 sep. 2015,, 09:15   Societate
24035 10
Foto: noi.md
Astăzi va avea loc ședința Guvernului – una simplă, nu mixtă. La ședință va fi examinată chestiunea privind majorarea efectivului personalului MAI, organelor administrative și instituțiilor subordonate acestuia de la 17 mii 542 de unități pînă la 17 mii 822 (cu 280 de unități). Totodată, proiectul nu prevede majorarea finanțării statelor suplementare.

Cabinetul va mai examina proiectul Legii cu privire la obligația de raportare a actelor de corupție. Obligația de a raporta îi vizează și pe membrii organelor de conducere ale partidelor, pe conducătorii întreprinderilor de stat și structurilor publice, controlorii și inspectorii diverselor organe de supraveghere și control, precum și pe persoanele care prestează servicii publice. Presupusele acte de corupție vor fi obligați să raporteze și notarii publici, avocații, experții judiciari și executorii judecătorești, administratorii insolvabilității și traducătorii.

Rapoartele urmează să fie prezentate Centrului Național Anticorupție în formă orală sau scrisă. Centrul are obligația să examineze timp de 30 de zile informațiile depuse și să comunice despre acest fapt în scris sursa informației. Centrul se obligă să nu divulge sursa informațiilor.

Se prevede că datele privind presupusele acte de corupție parvenite din partea rudelor nu cad sub incidența acestei legi.

Depunerea informațiilor false presupune urmărirea penală și sancționarea vinovaților. Iar persoanele care vor divulga datele despre presupusele acte de corupție și sursele de informații se vor alege cu sancțiuni disciplinare.

Ministerul Economiei a introdus pe agendă proiectul legii privind supravegherea pieței care prevede repartizarea obligațiilor și responsabilităților ale unui șir de ministere (Ministerul Economiei, MAI, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor) și a structurilor subordonate acestora de supraveghere a 26 de poziții de marfă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?