X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4018

România va acorda Republicii Moldova un împrumut în valoare de 150 de milioane de euro

22 sep. 2015,, 15:08   Economie
2499 3

România va acorda Republicii Moldova un împrumut în valoare de 150 de milioane de euro
Foto : gov.md

Republica Moldova și România vor încheia un acord de asistență financiară rambursabilă în valoare de 150 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul României, Victor Ponta, în urma ședinței comune a guvernelor celor două țări, informează NOI.md.

Împrumutul urmează a fi acordat pe o perioadă de cinci ani, cu o dobîndă de 1,5 la sută, pentru achitarea plăților bugetare. Documentul urmează a fi aprobat atît de Parlamentul României, cît și de legislativul de la Chișinău. Prima tranșă, în valoare de 60 de milioane de euro, urmează a fi alocată Guvernului Republicii Moldova în acest an.

„Este o perioadă dificilă prin care Moldova trece acum, din punct de vedere financiar și bugetar, pînă la momentul în care va avea un acord încheiat cu FMI, Banca Mondială. Este de datoria și în puterea României ca, într-un moment dificil, să spunem că sîntem primii care vă putem sprijini. România nu pierde, nu cîștigă în urma acestui acord, nu vedem această asistență ca pe o operațiune financiară. Am discutat cu președintele României, liderii politici, președinți celor două camere ale Parlamentului – există o intenție comună de a încheia acest acord”, a precizat Ponta.

Premierul român a mai menționat că ședința comună a celor două executive a fost una productivă, axată pe proiecte și decizii concrete. „Astăzi am luat decizii care sînt importante pentru viața de zi cu zi a cetățenilor celor două țări”, a adăugat Victor Ponta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?