Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4015

Boțan: Eu nu voi face parte din viitorul partid

22 sep. 2015,, 13:18   Politică
4088 4

Foto: noi.md

Între Platforma „Demnitate și Adevăr” și viitorul partid politic creat de activiștii aflați în piață trebuie făcută o distincție clară, susține analistul politic Igor Boțan. Potrivit lui, Platforma, cum a fost civică, așa și va rămîne, chiar dacă noua formațiune politică va fi inițiată de unii dintre membrii ONG-ului, informează NOI.md.

Igor Boțan a explicat că organizatorii protestului au fost nevoiți să ia în calcul opțiunea înființării unui partid după ce oamenii din piață i-au avertizat că, în urma alegerilor anticipate, la putere ar putea accede partidele de stînga.

„Oamenii ne-au reproșat următoarele: «Dacă vă pronunțați pentru alegeri, înseamnă că vă doriți victoria lui Dodon și Usatîi». Atunci am luat decizia de a crea un consiliu al Platformei, format din mai multe segmente. Anume unul dintre aceste segmente va decide asupra creării partidului, dar nu Platforma. Oamenii din piață au fost cei care ne-au întrebat cine le poate lua locul celor de la guvernare și ne-au spus: «Formați un partid». Nu membrii Platformei doresc să formeze un partid”, a explicat Boțan în cadrul emisiunii “Politica”.

Acesta a mai menționat că el nu va face parte din partidul ce urmează a fi lansat. „Platforma «DA» nu va participa la procesele politice sau la alegeri, ci va rămîne în continuare civică. Eu nu voi face parte niciodată din acest partid”, a adăugat Igor Boțan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?