X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Moldova va majora livrările de vinuri și coniacuri în Belarus

22 sep. 2015,, 13:00   Economie
6306 1
Молдова увеличит поставки вин и коньяков в Беларусь
Foto: unimedia.info
Moldova preconizează majorarea livrărilor de vinuri și coniacuri, hibrizilor de porumb, precum și a altei producții agricole în Belarus. Acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii de la Chișinău a ministrului agriculturii și industriei alimentare al Moldovei Ion Sula cu o delegație a Belorusiei, condusă de președintele Concernului „Belpișceprom” Aleksandr Zabello. A participat de asemenea ambasadorul Belorusiei în Moldova Serghei Ciciuk, transmite NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Agriculturii al Moldovei, ambele părți au remarcat cu satisfacție dialogul constructiv și pragmatic, orientat spre consolidarea relațiilor tradiționale între ambele țări.

Subiectele abordate s-au referit la cooperarea bilaterală în domeniul viticulturii și vinificației, livrărilor reciproce de produse alcoolice, în particular, majorarea cotei vinurilor și coniacurilor moldovenești exportate și alte chestiuni de pe agenda de lucru a conlucrării moldo-beloruse, cum sînt livrarea în Belarus a hibrizilor de porumb de productivitate înaltă, extinderea comerțului reciproc cu producție agricolă, consolidarea colaborării între agenții economici din domeniul producerii berii, industria zahărului etc.

După întrevederea cu șeful Ministerului Agriculturii al Moldovei, reprezentanții Belorusiei au continuat dialogul cu reprezentanți ai companiilor moldovenești din ramurile menționate, factori de decizie din cadrul structurii ramurale și alte organe centrale în cadrul unei ședințe de lucru, prezidată de Eduard Grama, viceministru al agriculturii și industriei alimentare al RM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?