X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Sturza, adresîndu-se liderilor PDM și PLDM: Plecați din țară!

22 sep. 2015,, 10:56   Politică
4320 11

Sturza către Plahotniuc și Filat: Plecați din țară!
Фото: interakt.md

Fostul premier Ion Sturza a ținut să le transmită un mesaj liderilor PD și PLDM, Vlad Plahotniuc și Vlad Filat, în cadrul unei emisiuni televizate. În opinia lui Sturza, cei doi politicieni au folosit țara în interese de afaceri, informează NOI.md.

„Îngerul păzitor la foarte mulți din elita moldovenească este Vlad Plahotniuc. Dragă Vlad, știu că te flatează foarte mult acest titlu de conducător neformal al Republicii Moldova. Ai depus mult efort, tenacitate și consecvență în a construi o matrice, care a ocupat practic tot spațiul informațional, economic, legal, și care este un fel de model de business și o viziune a ta legată de ceea ce ar trebui să se întîmple în Republica Moldova. Împreună și cu concursul altor colegi din coaliția de guvernare, de-a dreptul ați privatizat ștampila și semnătura țării și o folosiți în interesele voastre de business. Vă rog un singur lucru: retrageți-vă, întoarceți țara oamenilor. Poate este cazul și să plecați din țară”, a spus Sturza.

Omul de afaceri nu l-a trecut cu vederea nici pe liderul PLDM, Vlad Filat, care în opinia sa, a înșelat așteptările celor care l-au susținut în 2009. „Vlad Filat a fost speranța noastră. L-am susținut în 2009 și material, și moral. Poate mai puțin ne-a furat țara, dar ne-a furat speranța. Poate e cazul să se retragă și din politică, și din țară”, a adăugat Sturza.

Întrebat cine totuși trebuie să răspundă pentru fărădelegile care au avut loc în țară în ultimii ani, Sturza a menționat că vinovați sunt atît de mulți, încît „nu ne ajung pușcării pentru a-i condamna”. „Dumnezeu cu ei! Hai să ne continuăm viața chiar așa, șchiopătînd”, a menționat Sturza.

„Un om onest, cu un suport minim al populației și cu o echipă de 15-20 de oameni, ar face ordine în cîteva săptămîni”, a conchis fostul premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?