Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Liderii Platformei „DA” solicită o întrevedere cu reprezentanții FMI

21 sep. 2015,, 15:21   Societate
1969 2

Liderii Platformei „DA” solicită o întrevedere cu reprezentanții FMI
Foto : jurnal.md

În contextul vizitei la Chișinău a misiunii Fondului Monetar Internațional, pe 22 septembrie, reprezentanții Platformei „Demnitate și Adevăr” solicită o întrevedere separată cu delegația instituției. O solicitare în acest sens fost expediată astăzi reprezentanților FMI, informează NOI.md.

Potrivit activiștilor, organismele internaționale și partenerii de dezvoltare trebuie să schimbe radical regulile de finanțare a Republicii Moldova, astfel încît sumele alocate să depindă de rezultatele obținute pe calea reformelor.

„Consiliul Marii Adunări Naționale solicită o întrevedere cu misiunea FMI, cu scopul de a informa înalta instituție despre crimele financiare care au avut loc în ultimul timp și pentru găsirea unei căi de salvare. Unicele instituții care mai pot salva Republica Moldova de la colaps sînt organismele internaționale, partenerii de dezvoltare, care însă trebuie să schimbe radical regulile de finanțare, în funcție de rezultatele concrete ale reformelor”, se arată în cerere.
În scrisoare se mai precizează că „sistemul bancar din Moldova a degradat drept consecință a imixtiunii politicului și businessului”.

Precizăm că misiunea FMI este așteptată mîine la Chișinău, pentru a negocia cu autoritățile moldovenești condițiile unui nou acord de finanțare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?