X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

La Chișinău va avea loc Festivalul „A.S.Pușkin”

20 sep. 2015,, 12:00   Capitala
5209 1
Пушкинский фестиваль состоится в Кишиневе
Foto: rtr.md
Festivalul „A.S.Pușkin” „Sînt din nou cu voi…”, consacrat aniversării a 195-a de la sosirea lui Aleksandr Sergheevici Pușkin la Chișinău și Anului literaturii ruse în Rusia, va avea loc la 21 și 22 septembrie, la Chișinău.

Organizatori ai evenimentului sînt Centrul Rus de Știință și Cultură în Republica Moldova și Comunitatea Rusă din Republica Moldova.

Prima zi a festivalului va demara cu depunerea de flori la monumentul lui Pușkin din Grădina Publică, care cîndva a purtat numele poetului. Manifestările vor continua cu inaugurarea Auditoriului Pușkin la CRȘC și prezentarea expoziției „Prin locurile pușkiniene din Moldova”. Pușkinianul Victor Cușnirenco va prezenta noua sa carte „Sfîntă pentru sufletul poetului…”.

În această zi va avea loc ședința Clubului de istorie și literatură al Comunității ruse „Rusia – Moldova: oameni, evenimente, fapte” cu genericul „Vreau să cînt libertatea lumii”.

La 22 septembrie, la Centrul Rus de Știință și Cultură, va demara jocul intelectual-sportiv pietonal pentru elevi din clasele superioare și studenți „Călătorie prin Chișinăul pușkinian” („City Quest”). Pentru confirmarea participării la joc trebuie să contactați organizatorii festivalului (pushkin.moldova@gmail.com sau la telefonul 069 163 989), indicînd instituția de învățămînt și componența echipei din 4-5 persoane. Premierea cîștigătorilor va avea loc la Casa Naționalităților.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?