X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Chilienii care au învățat o găină să meargă ca dinozaurul au obținut Premiul Ig Nobel

18 sep. 2015,, 13:50   Externe
3094 0
Научившие курицу ходить наподобие динозавра чилийцы получили Шнобелевскую премию
Foto: reuters
La Universitatea Harvard de la Cambridge, statul Massachusetts, a avut loc ceremonia de înmînare a Premiului Ig Nobel pe anul 2015 – o analogie amuzantă a Premiului Nobel. Lista cîștigătorilor este publicată de pagina oficială a Premiului.
Astfel, premiul la biologie l-au obținut experimentatorii chilieni care au fixat de labele găinii un baston cu greutate pentru ca mersul ei să fie asemănător cu mersul unui dinozaur.

Michael Smith a obținut premiul la fiziologie și entomologie pentru testarea înțepăturilor de albină pe sine. El a fost înțepat de 25 de ori pentru a depista care parte a corpului este cea mai sensibilă pentru înțepături. Potrivit lui, cele mai dureroase sînt înțepăturile în nări, buza superioară și penisul.

Cu premiul la fizică a fost distinsă lucrarea în care se arată că aproape toți mamiferii, indiferent de dimensiuni, au nevoie de 21 de secunde, plus-minus 13 secunde, pentru a se urina.

Premiul Ig Nobel la medicină au obținut cercetătorii care au constatat că săruturile micșorează riscul apariției alergiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?