X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova vor fi introduse timbre de acciz de tip nou

18 sep. 2015,, 10:15   Economie
6176 1
В Молдове вводятся новые акцизные марки европейского стандарта
Foto: mk.ru
În Moldova se implementează noi timbre de acciz pentru producția alcoolică și cea de tutun, transmite NOI.md. După cum comunică Întreprinderea de Stat „Fiscservinform”, în prezent începe lansarea timbrelor de acciz cu noi elemente de protecție, bazate pe principiile inovaționale de asigurare a securității și trasabilitate complexe. La elaborarea lor s-a ținut cont de recomandările Uniunii Europene în vederea implementării noilor tehnologii de evidență a timbrelor de acciz pentru contracararea comerțului ilicit, precum și prevederile Planului de acțiuni al Guvernului pentru crearea sistemului eficient de trasabilitate a documentelor de evidență strictă și cu grad diferit de protecție, eliberate de stat.

Reprezentanții „Fiscservinform” au menționat că utilizarea celor mai moderne tehnologii la elaborarea noilor timbre de acciz va contribui la contracararea falsificării atît a timbrelor de acciz, cît și a producției pe care sînt aplicate, ceea ce va asigura protecția suplimentară a sistemului de distribuire și vînzare a mărfurilor cu timbre de acciz.

Timbrele de acciz în vigoare, obligatorii pentru producția alcoolică și articolele de tutun, sînt aplicate în Moldova de la 1 aprilie 2010. În mod periodic timbrele de acciz se schimbă prin implementarea noilor elemente de protecție, în scopul prevenirii comerțului ilicit și al falsificării producției cu timbre de acciz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?