X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

PCRM a solicitat demiterea ministrului Apărării

17 sep. 2015,, 17:00   Politică
6531 27
ПКРМ потребовала отставки министра обороны
Foto: tribuna.md
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a lansat o declarație pe marginea demontării de ieri a monumentului tancului sovietic T-34, relatează NOI.md. Partidul califică această acțiune a Ministerului Apărării drept „o noua tentativă a regimului de guvernare de a defăima memoria ostașilor sovietici, fiilor și fiicelor poporului moldovenesc care au căzut în lupta împotriva fascismului”, și solicită demiterea ministrului Apărării.

„Gestul scandalos al ministrului Apărării, domnului Șalaru, permite diagnosticarea nu doar acestui ticălos, dar și întregii guvernări antipopulare a «Alianței». Diagnosticul este unul dezamăgitor: degradarea morală, administrativă și intelectuală totală”. Este bine cunoscut faptul că Partidul Liberal, al cărui marionetă este Șalaru, consideră că poporul moldovenesc nu e învingător, ci învins în cel de-al Doilea Război Mondial. Unioniștii din rîndul susținătorilor acestui partid se plîng că Marea Victorie l-a împiedicat pe dictatorul român Ion Antonescu, un aliat fidel al lui Adolf Hitler, să anexeze pămînturile și să unească Basarabia și România sub conducerea dictaturii fasciste. Evident că liberalii simt o aversiune față de monumentele soldaților învingători ai fascismului”, se menționează în declarație.

„Lupta cu monumentele”, declanșată de guvernare chiar din primele zile de existență a „Alianței pentru Integrare Europeană”, mai are încă o dimensiune, una politică externă. Acțiunile regimului antipopular, care trage cu toată rîvna Republica Moldova în NATO, face parte din făgașul unei strategii mai largi. Strategie, care are un aspect antirusesc vădit și este orientată spre revizuirea întregii orînduiri postbelice în Europa. Pentru a aprofunda și extinde fisura între Republica Moldova și Federația Rusă, pentru a declara Rusia un partener strategic străin și un inamic potențial, vinovat de așa-numita „ocupație sovietică”. Anume acesta este scopul urmărit de acțiunile provocatoare ale lui Șalaru, care în mai puțin de două luni de exercitare a funcțiunii, a reușit să devină figurant nelipsit al știrilor scandaloase pe paginile mass-mediei din Moldova și din străinătate”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?