Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Putin: Nu se va reuși de a trece problema refugiaților sirieni pe seama Rusiei

15 sep. 2015,, 17:50   Externe
3543 2

Foto: ruvr.ru

Președintele FR Vladimir Putin la summitul OTSC de la Dușanbe a declarat că exodul masiv al refugiaților din Siria în Europa nicidecum nu ține de susținerea puterii legale în această țară din partea Moscovei. Liderul rus a specificat că nimeni nu va reuși să treacă această problemă pe seama altora.

Rostind un discurs la summitul OTSC de la Dușanbe, președintele FR Vladimir Putin a comentat actuala situație din Siria, precum și încercarea de a face legătură între fluxul de refugiați din Orientul Apropiat și Africa de Nord și acel suport, pe care Rusia îl acordă autorităților legale ale Siriei.

„Noi vedem încercările întreprinse astăzi aproape de a da vina pe Rusia de această problemă. Chipurile, problema refugiaților a apărut din motivul că Rusia susține autoritățile legale în Siria. În primul rînd, aș vrea să menționez că oamenii fug din Siria, înainte de toate, din cauza acțiunilor militate, care în această țară sînt impuse în măsură considerabilă din afară – prin livrările de armament și altă tehnică militară. Oamenii fug de atrocitățile teroriștilor, - a declarat Vladimir Putin. – Dacă Rusia n-ar susține Siria, situația în țară ar fi mai precară decît în Libia. Și fluxul de refugiați ar fi mai mare”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?