X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Costiuc: Platforma DA pregătește un guvern provizoriu ce va fi votat în piață

12 sep. 2015,, 15:15   Societate
4319 5

Foto: unimedia.info

Vasile Costiuc, președintele partidului Democrația Acasă, vine cu o avertizare către liderii Platformei Demnitate și Adevăr (DA).

El afirmă, într-o conferință de presă, că membrii Platformei vor să propună un guvern provizoriu care va fi votat de societate și ar avea-o în calitate de premier pe Maia Sandu, iar procuror general - Andrei Nastase. Funcțiile ar fi deja împărțite, susține el.

Din discuțiile pe care le-a avut cu mai mulți membri ai Platformei DA, a înțeles că dialogul pe care l-au purtat aceștia cu europenii a adus răspunsuri negative la solicitarea despre demisia Parlamentului și referitoare la alegerile anticipate.

Astfel, el a înțeles în mod direct de la membrii Platformei Civice că duminică, 13 septembrie, ar putea propune un nou guvern de alternativă prin demiterea actualului guvern Streleț și votarea în piață a unui guvern provizoriu care să promoveze reformele pe care așa și nu le-au făcut cei care ne conduc acuma.

„Aș vrea să avertizez liderii Platformei DA că sunt oameni care nu ar trebui să se afle în fruntea Platformei și nu ar trebui să beneficieze de o eventuală ajungere la Guvern. Vreau să vă mărturisesc că în interiorul Orășelului Demnității sunt oameni care nu au venit cu bani ca să protesteze și dorm în piață din propria inițiativă și nu aș vrea ca în baza credințelor noastre să aducem să aducem la guvernare din nou oameni întâmplători și oameni de rea-credință. Noi cei de la Partidul Democrația Acasă vom prelua protestul civic și vom organiza un alt orășel al Demnității și vom insista „să-i fugărim” pe cei care ne-au furat și și-au bătut joc”, a declarat Vasile Costiuc.

„Dacă duminică nu se va termina cu un final clar prin demisia Guvernului, Parlamentului și alegeri anticipate, va fi o trădare mare, o trădare națională a intereselor populare sau a protestului. Cer unor colegi din Platforma DA care se simt cu musca pe căciulă să facă câțiva pași înapoi, să nu lase loc de interpretare”, a mai adăugat Costiuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?