X 
Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Lavrov cere Pentagonului că colaboreze cu armata rusă pentru a evita 'incidentele involuntare' în Siria

11 sep. 2015,, 22:00   Externe
5907 1

Foto: argumenti.ru

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat vineri că este nevoie de o coordonare militară între Rusia și Statele Unite pentru a evita producerea de 'incidente involuntare' în Siria, unde ambele țări au un anumit grad de implicare militară, relatează agențiile Reuters, AFP și EFE. Potrivit șefului diplomației ruse, Pentagonul a suspendat cooperarea operativă cu armata rusă, dar în condițiile în care atât Rusia cât și SUA sunt implicate militar în Siria și în spațiul adiacent acestei țări se impune reluarea cooperării.

Pe de altă parte, Lavrov a cerut coaliției antijihadiste conduse de SUA să coopereze și cu armata siriană în lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI). În raidurile aeriene efectuate asupra SI, coaliția 'trebuie să interacționeze cu forțele terestre siriene, pentru că cea mai eficientă și puternică împotriva SI este armata siriană', a subliniat ministrul rus de externe la conferința de presă ce a urmat întrevederii cu omologul său mongol, Luvsanvandan Bold.

Lavrov a confirmat că forțele navale rusești desfășoară manevre în Marea Mediterană și a reafirmat că țara sa va continua să furnizeze tehnică militară armatei siriene. Însă el a susținut din nou că prezența militară a Rusiei în Siria se limitează la activitatea instructorilor militari. Anterior, Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu transporturile pe cale aeriană și navală de trupe și echipamente militare rusești în apropiere de Latakia, fieful președintelui Bashar al-Assad, oficiali americani considerând că Rusia își creează acolo o bază aeriană avansată și ar putea să intervină militar direct în conflictul sirian. Dar Moscova a negat aceste acuzații, afirmând că respectivele transporturi privesc exclusiv livrări de armament către armata siriană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?