X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4031

Opinie: Am impresia că cei care negociază au o agendă paralelă

11 sep. 2015,, 17:00   Politică
6002 10

Opinie: Am impresia că cei care negociază au o agendă paralelă
Foto: moldovanews.md

Preşedintele Asociației „Justiţie şi Dreptate”, Ion Dron, este de părere că negocierile dintre membrii Platformei „DA” și guvernanți nu dau rezultate pentru că primii fac declarații confuze, iar reprezentanții puterii dau dovadă de aroganță. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat pentru NOI.md.

Potrivit juristului, grupul de reprezentare al protestatarilor nu a înaintat deocamdată nicio revendicare de ordin economic sau social, ci doar de ordin politic. Acest lucru dăunează procesului de tratative, spune Dron.

„În condițiile în care vii și ceri demisii, alegeri anticipate, nu mai poți negocia și alte chestiuni ce țin de interesul cetățeanului. Am impresia că cei care negociază în numele persoanelor din piață au o altă agendă, paralelă cu cea a oamenilor aflați în piață. Pentru prima dată văd o astfel de situație, cînd cei care negociază nu au o agendă bine definită, sînt confuzi și în declarații, și la negocieri”, a precizat Dron.

Pe de altă parte, susține Ion Dron, nici reprezentanții puterii nu reacționează adecvat la solicitările manifestanților. Potrivit interlocutorului, oamenii au ieșit în stradă anume din considerentul că interesele lor au fost ignorate, iar acum autoritățile se vor vedea nevoite să-și revizuiască prioritățile. În opinia lui, oamenii vor să fie stopată majorarea prețurilor, vor să știe cînd vor fi sancționați cei vizați în dosarul fraudelor din sistemul bancar.

„Dacă actuala guvernare îi desconsideră pe cei care vin și negociază în calitate de reprezentanți ai persoanelor din piață e o chestie, dar nu trebuie desconsiderați cetățenii care protestează, nu trebuie desconsiderat spiritul protestatar existent. Autoritățile sînt obligate să reacționeze, să-și întocmească agenda de zi a instituțiilor în funcție de doleanțele celor care se află în stradă. Deocamdată guvernanții refuză să coboare în stradă, deocamdată văd multă auto-afecțiune din partea celor care negociază și multă aroganță din partea autorităților”, a explicat juristul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?