X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1432
Preşedintele stiri: 4021

Pentagon: Rusii ameninta SUA cu o dronă submarin

11 sep. 2015,, 20:00   Externe
5491 3

Foto: slawyanka.info

Rusia lucreaza la o dron-submarin conceputa sa lanseze arme nucleare asupra zonelor portuare, sustin responsabilii Pentagonului, citati de Washington Times.

Potrivit reprezentantilor Departamentului apararii al Statelor Unite, submarinul fara pilot sau UUV, va fi echipat cu torpile capabile sa provoace importante daune porturilor cheie folosite de submarinele nucleare lansatoare de rachete ale americanilor, precum Kings Bay, Georgia si Puget Sound din statul Washington.

Detaliile proiectului nuclear rus sunt tinute in cel mai mare secret de guvernul SUA. Totusi, Pentagonul a botezat deja drona rusa, dandu-i numele de Kanyon, ceea ce inseamna ca este vorba despre un program structurat al armatei ruse.

Potrivit Washington Times, aceasta drona-submarin constituie o dovada in plus ca programul presedintelui Vladimir Putin de modernizare a fortelor armate ascunde, de fapt, o strategie ofensiva.

Publicatia face referire la declaratiile unor oficiali americani care, sub acoperirea anonimatului, au declarat ca respectivul sistem este gandit ca "un submarin autonom dotat cu proiectile de zeci de megatone". "Aceste vehicule sunt in stare sa parcurca distante importante dezvoltand o viteza enorma", a explicat o sursa de la Pentagon.

Dar, s-a grabit sa adauge aceeasi sursa, punerea la punct a masinii si testarea ei va dura cativa ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?