X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Dron: Ideea cu procurorul DNA prinde bine la public, nimic mai mult

11 sep. 2015,, 16:38   Politică
3781 6

Dron: Ideea cu procurorul DNA prinde bine la public, nimic mai mult
Foto: noi.md

Invitarea în Moldova a unui procuror român cu experiență în domeniul anticorupție nu va rezolva problema politizării Procuraturii și CNA-ului. De această părere este preşedintele Asociaţiei „Justiţie şi Dreptate”, Ion Dron, care a explicat pentru NOI.md că un procuror străin nu poate interveni în instrumentarea unui dosar, ci poate doar oferi sfaturi.

„Eu nu văd ce ar putea rezolva acest procuror. El nu poate interveni ca persoană procesuală în cadrul dosarului penal. Procurorul este o persoană independentă, nimeni nu poate interveni să-i spună ce să facă. El poate interveni doar în calitate de consultant. Noi avem deja în fiecare ministere reprezentanți ai UE, dar nu asta așteptăm. Noi așteptăm dosare trimise în judecată pe bandă rulantă, din cauză că corupția aici e la ea acasă”, a menționat Ion Dron .

Potrivit juristului, în Republica Moldova există suficienți procurori capabili să instrumenteze dosare de corupție, dar din considerentul că aceștia sînt controlați politic, dosarele nu au o finalitate. În opinia expertului, trezește suspiciuni și momentul ales de autorități pentru a anunța despre misiunea procurorului din România.

„Ideea cu procurorul DNA sună frumos, prinde bine. Pe lîngă faptul că acest procuror va veni, a fost ales bine și momentul. E o chestiune de conjunctură și oportunitate, prinde bine la publicul din piață, la publicul care nu se află în piață. Dar trezește nedumerire faptul că s-a furat miliardul și nimeni nu este sancționat. E un fel de mișcare ca să nu zică nimeni că autoritățile nu mișcă nicio frunză. Așa, o adiere de vînt este această propunere, dar nimic substanțial”, a explicat Ion Dron.

Precizăm că procurorul român ar urma să vină la Chișinău pe 15 septembrie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?