X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Reșetnicov propune desființarea funcției de președinte

11 sep. 2015,, 15:00   Politică
5430 15

Foto: noi.md

Deputatul comunist Artur Reșetnicov susține că principala problemă a Moldovei constă în organizarea defectuoasă a sistemului de stat. Potrivit parlamentarului, pentru ca sistemul să funcționeze eficient, funcția de șef al statului trebuie desființată, iar atribuțiile acestuia – împărțite între guvern și parlament, notează NOI.md.

„Este evident că modul în care sînt organizate și lucrează la noi autoritățile administrației publice centrale trebuie schimbat radical. Cu așa sistem, indiferent de culoarea partidelor de la guvernare, lucrurile nu se vor schimba în bine”, a opinat deputatul.

„În viziunea mea, alegerile parlamentare anticipate ar putea fi mai eficiente dacă am schimba constituțional «piramida» puterilor în stat: lichidăm postul de președinte de țară și împuternicirile respective le distribuim corespunzător prim-ministrului și parlamentului. Astfel, puterile în stat se vor baza pe încredere și responsabilitate. Este o propunere personală, dar cred că, dacă se realizează, ar putea «să trezească din somn Moldova»”, a scris Artur Reșetnicov pe o rețea de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?