Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Chirinciuc, despre reparația traseului Chișinău - Ungheni

10 sep. 2015,, 09:15   Economie
2421 1

Chirinciuc, despre reparația traseului Chișinău - Ungheni
Foto : totul.md

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, oferă informații mai ample în ce privește rezilierea contractelor cu firmele responsabile de executarea lucrărilor de reparație a traseului Chișinău-Ungheni.

Potrivit sursei, una din companiile responsabile, „EVRASCON” din Azerbaidjan, a primit un avans de 8,5 milioane de euro, însă a efectuat lucrări de doar un milion de euro.

„Ei acești bani trebuiau să-i investească sau să efectueze lucrări pe această porțiune de drum, însă din păcate i-au cheltuit în alte scopuri. Conform contractului sunt preconizate penalități de circa 23 mii de euro zilnic. Statul nu are de pierdut financiar în urma rezilierii acestor contracte pentru că este garanția bancară potrivit căreia se încasează automat 10 la sută din valoarea contractului, plus penalitățil prevăzute conform contractului”, a declarat Chirinciuc.

În același context, ministrul Transporturilor a menționat că procedura de reziliere a contractelor cu „EVRASCON” și „OHL” (Cehia) este o procedură de lungă durată, care trebuie coordonată cu toate părțile implicate în proces.

„Reprezentanții companii invocă diverse motive. Ba mai mult, ne-au învinuit și pe noi, de birocrația care există, dar sunt mai multe invenții și motive ca să nu-și îndeplinsească condițiile contractuale.

După încheierea procedurii de reziliere a contractului vom anunța o altă licitație care va avea loc până la finele acestui an. În februarie-martie, companiile câștigătoare vor starta lucrările de reparație. Noi vom solicita ca în contract să fie stipulat termenul de un an de zile”, a mai adăugat sursa.

Traseul Chişinău-Ungheni a intrat în reparaţie la finele lunii august 2014, iar lucrările urmau să fie finalizate în iulie 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?