Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Protestatarii solicită o întrevedere cu Filat, Lupu, Ghimpu și Plahotniuc

9 sep. 2015,, 12:37   Politică
5694 7

Protestatarii solicită o întrevedere cu Filat, Lupu, Ghimpu și Plahotniuc
Foto: jurnal.md

Reprezentanții Platformei „Demnitate și Adevăr” îi invită pe liderii PLDM, PD și PL să participe la discuții astăzi, la ora 17.00. Totodată, membrii Platformei susțin că vor merge astăzi la Președinție la ora 14.00, pentru fi primiți în audiență de șeful statului, Nicolae Timofti. Activiștii au cerut ca la această întrevedere să fie prezenți și premierul Valeriu Streleț, și spicherul Andrian Candu, notează NOI.md.

„S-a decis să mergem acolo pentru a nu da curs niciunei speculații legate de faptul că Consiliul Marii Adunări Naționale nu vrea să se întîlnească, așa cum spun ei. La ora 17.00 solicităm o întrevedere cu membrii Consiliului Alianței, din care face parte Lupu, Ghimpu și Filat. N-ar fi rău ca acolo să fie prezent și tovarășul Plahotniuc, care ieri a declarat că nu are nimic împotriva alegerilor anticipate. Numai să fie alegeri nu așa cum vrea el, cu CEC-ul său, cu presa și procuratura sa”, a menționat unul dintre reprezentanții grupului de contact, jurnalistul Vasile Năstase.

Membrii Platformei au îndemnat oamenii să se alăture protestatarilor din „Orășelul Demnității”, în zilele de sîmbătă și duminică, cînd urmează a fi făcut un anunț extrem de important, a spus Năstase.

Organizatorii mai planifică să organizeze vineri, în PMAN, o seară a presei libere și independente, cu participarea jurnaliștilor de top din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?