Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Ministerul Transporturilor a reziliat contractele de reparaţie a drumului Chişinău - Ungheni

9 sep. 2015,, 11:15   Economie
4333 0
Минтранс расторгнет контракты с двумя компаниями, ремонтирующими трассу Кишинев-Унгены
Foto: moldovenii.md
Lucrările de reparaţie a traseului Chişinău-Ungheni vor fi sistate. Ministrul Transporturilor a dispus rezilierea contractelor cu firmele responsabile de executarea lucrărilor. Asta după ce s-a constatat că lucrările au fost efectuate în proporţie de cel mult cinci la sută, deşi a trecut mai mult de jumătate din perioada prevăzută în contract.

"Eu am dat dispoziţie deja de a iniţia procedura de reziliere a contractelor. Până la anul nou va fi organizată o altă licitaţie şi din luna martie companiile câştigătoare vor avea posibilitatea să reabiliteze aceste tronsoane de drumuri. Nu vom da posibilitatea să fie efectuate lucrările în 24 de luni, dar doar în 12 luni", a spus ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc.

Ministrul Transporturilor a mai spus că firmele din Cehia şi Azerbaidjan au fost avertizate de mai multe ori să îşi respecte angajamentele contractuale. Companiile au avut termen până în data de 1 septembrie pentru a prezenta un plan de acţiuni pentru a recuperarea timpul pierdut, adică şase luni de întârziere, însă nu l-au prezentat.

Potrivit contractului, lucrările pe traseul Chişinău-Ungheni urmau să se încheie în vara anului viitor. Cele două companii vor trebui să plătească penalităţi de 23 de mii de euro pentru fiecare zi de întârziere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?