Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Ungaria: Circa 170 de mii de imigranţi ilegali şi 955 de traficanţi de persoane, prinşi în acest an

8 sep. 2015,, 14:10   Externe
3269 0
На венгерской границе с начала года задержаны около 170 тысяч нелегальных мигрантов
Foto: jurnal.md
Poliţia ungară a capturat de la începutul anului circa 170 de mii de imigranţi ilegali şi 955 de traficaţi de persoane, în timp ce Biroul de Imigraţie ungar a înregistrat 157 de mii de imigranţi, a anunţat marţi directorul adjunct al instituţiei, Attila Kiss

Numai în cursul zilei de luni, poliţia a reţinut 2706 de imigranţi, printre care 660 de copii, care au intrat ilegal în Ungaria. În cazul lor, autorităţile de la Budapesta aplică procedura standard pentru trecere ilegală a frontierei. Tot luni, în Ungaria au fost prinşi 12 traficanţi de persoane.

Pe de altă parte, premierul Viktor Orban a declarat marţi că lucrările de construire a gardului la frontiera cu Serbia trebuie să fie accelerate. Însoţit de şeful său de cabinet, Janos Lazar, şeful executivului ungar a vizitat mai multe zone unde se construieşte gardul respectiv. „Toată lumea trebuie să fie pregătită pentru muncă intensă în săptămânile următoare'', a spus Orban.

Luni, premierul Ungariei a dat asigurări că forţele de ordine nu intenţionează să tragă în imigranţii care încearcă să treacă de gardul ridicat la frontiera de sud a ţării, cu Serbia, şi doreşte să discute despre cotele europene pentru primirea refugiaţilor odată ce frontierele externe ale Europei vor fi închise.

Într-un interviu difuzat luni de postul public austriac ORF, Orban şi-a reiterat poziţia potrivit căreia mulţi imigranţi care sosesc în ţara sa din zonele de criză din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia fug de sărăcie şi nu sunt cu adevărat refugiaţi care au nevoie de azil, anunţă observator.tv.

Europa, confruntată cu cel mai mare val de imigranţi după destrămarea Iugoslaviei în 1990, este împărţită în legătură cu propunerea susţinută de Germania şi Austria privind stabilirea unor cote fixe pentru primirea imigranţilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?