Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Socialiști cer retragerea imunității parlamentare a tuturor deputaților

8 sep. 2015,, 13:08   Politică
3318 13

Socialiști cer retragerea imunității parlamentare a tuturor deputaților
Foto : basarabia.md

Socialiștii cer convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului pe 22 septembrie, în cadrul căreia să fie examinată decizia de autodizolvare a instituției. Despre acest deziderat a anunțat astăzi liderul formațiunii, Igor Dodon, informează NOI.md.

Politicianul a declarat că, în cazul în care Legislativul nu va fi dizolvat pe cale parlamentară, adepții formațiunii sale vor organiza proteste în masă, cu blocarea activității instituțiilor de stat.

„PSRM cere categoric ședința extraordinară a Parlamentului, care trebuie să aibă loc pînă pe 22 septembrie, întrucît după această dată intră în vigoare termenul constituțional de șase luni pînă la expirarea mandatului președintelui, timp în care Parlamentul nu poate fi dizolvat. Al doilea subiect ține de modificarea Constituției pentru alegerea prin vot direct a șefului statului”, a punctat Dodon.

Printre revendicările socialiștilor se mai numără demisia guvernatorului BNM, a procurorului general, a șefului Comisiei Electorale Centrale și a șefului CNA. Mai mult, socialiștii propun să fie retrasă imunitatea parlamentară a tuturor deputaților, pentru ca ancheta în cazul fraudelor din sistemul bancar să fie dusă pînă la capăt.

„Dacă pînă pe 22 septembrie nu se va convoca ședința Parlamentului și majoritatea parlamentară nu va lua în calcul aceste propuneri, anunțăm mobilizarea generală pentru proteste și manifestări de amploare, cu pichetarea clădirilor guvernamentale, cu scopul provocării alegerilor anticipate. Vă vom arăta ce înseamnă proteste masive!”, a declarat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?