X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Protestatarii neagă că s-ar afla ilegal în PMAN

7 sep. 2015,, 15:52   Capitala
3432 2

Protestatarii neagă că s-ar afla ilegal în PMAN
Foto : sputnik.md

Organizatorii protestului din Piața Marii Adunări Naționale resping acuzațiile aduse de reprezentanți Primăriei, potrivit cărora prezența activiștilor în centrul capitalei ar fi ilegală. Aceștia susțin că au depus o notificare la Primărie cu privire la desfășurarea mitingului de protest încă pe 1 septembrie curent, informează NOI.md.

Potrivit avocatului Stanislav Pavlovschi, prin lansarea acestor zvonuri, autoritățile încearcă să zădărnicească continuarea acțiunilor de protest din centrul capitalei.

„Conform legislației naționale, pentru desfășurarea mitingurilor și întrunirilor publice nu este necesară autorizație din partea autorităților. Acum se cere doar informarea autorităților publice locale, lucru pe care l-am făcut. Aici pur și simplu autoritățile locale și centrale lansează speculații cu scopul de a zădărnici protestele”, a precizat Pavlovschi.

Şefa Direcţiei asistenţă juridică a Primăriei, Diana Gurschi, a declarat astăzi că, deși organizatorii protestului au depus o notificare prealabilă la Primărie, ei nu au fost primii. În același timp, primarul Dorin Chirtoacă a declarat că Legea cu privire la întruniri este extrem de permisivă în Republica Moldova.

„Chiar dacă cineva nu a depus declarație, el se poate afla oricînd, oriunde, la orice oră în municipiul Chișinău. În momentul în care altor persoane care au solicitat să desfășoare manifestații în PMAN le va veni ziua și nu vor putea să o facă, atunci va fi vorba de o contradicție juridică și va trebui să se expună instanța de judecată”, a spus astăzi Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?