X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

OMS salută adoptarea de către Moldova a pachetului de legi privind controlul tutunului (DOC)

7 sep. 2015,, 14:15   Societate
3357 1
Foto: gazeta.ru
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) felicită Republica Moldova cu ocazia adoptării pachetului de legi privind controlul tutunului, elaborat în conformitate cu prevederile Convenţiei-cadru a OMS privind controlul tutunului şi cu acquis-ul comunitar al UE. Organizaţia Mondială a Sănătăţii califică acest eveniment drept un mare pas în direcţia protecţiei sănătăţii populaţiei din Republica Moldova, dar şi o contribuţie la eforturile globale în controlul tutunului.

Un mesaj în acest sens este adresat autorităţilor ţării de către directorul regional al OMS, Zsuzsanna Jakab, care apreciază că adoptarea acestei legi este rezultatul unui parteneriat pentru sănătate al autorităţilor statutului şi societăţii civile.

Zsuzsanna Jakab argumentează actualitatea şi importanţa noii legi prin faptul că fumatul cauzează 5600 de decese şi pierderea a peste 2000 de braţe de muncă anual în Republica Moldova. În lipsa unor acţiuni hotărîte, aproape jumătate dintre toţi fumătorii sau circa 390 000 de moldoveni ar putea deceda prematur în urma bolilor cauzate de fumat. Reiterînd însemnătatea legii pentru sănătatea populaţiei din Moldova, directorul regional al OMS asigură ţara noastră de suportul continuu în eforturile de implementare a legii privind controlul tutunului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?