Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Chirtoacă: Ziua Vinului trebuie organizată într-un format similar festivalului „Oktoberfest”(VIDEO)

7 sep. 2015,, 12:15   Capitala
3863 3

Chirtoacă: Ziua Vinului trebuie organizată într-un format similar festivalului „Oktoberfest”
Foto: newsmoldova.md

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, propune ca Ziua Vinului să fie organizată la Chișinău într-un format similar festivalului berii „Oktoberfest”, desfășurat anual la München. În opinia lui Chirtoacă, pentru ca Ziua Vinului să constituie o atracție turistică pentru vizitatori, e nevoie ca perioada festivalului să fie extinsă pînă la 10 zile, notează NOI.md.

„Cred că acest festival ar trebui să dureze pînă la 10 zile, de pe 1 pînă pe 14 octombrie sau de pe 7 pînă pe 14, cum e «Oktoberfest» la München. În felul acesta să fie și o atracție turistică. Nu știm să punem în valoare acest festival. Chestiunea asta că facem festivalul vinului și vine să deguste președintele, primarul sau premierul, nu știu care, nu mai impresionează pe nimeni, este depășită. Ne trebuie un festival pentru omul de rînd. De fapt, «Oktoberfest» este un mare business, unde se învîrt miliarde de euro, cu cîteva milioane de vizitatori. Este păcat să ratăm această ocazie”, a precizat Chirtoacă.

Menționăm că ediția din acest an a Zilei Naționale a Vinului se va desfășura în perioada 3-4 octombrie. Evenimentul este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului în parteneriat cu Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vin și cu suportul Ministerului Agriculturii și Primăriei Chișinău.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?