Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Unul dintre pacienții operați de cataractă nu va mai vedea

5 sep. 2015,, 11:00   Societate
3596 2
Пациентка, которой удаляли катаракту в столичной больнице Святой Троицы, навсегда потеряла зрение
Foto: vk.me
Unul dintre cei zece pacienți operați de cataractă la Spitalul "Sfânta Treime" din Capitală nu va mai vedea. La această concluzie cumplită au ajuns medicii din România, care au finalizat investigațiile suplimentare. Între timp, un alt bărbat, care a fost operat acum o lună şi jumătate, acuză slăbirea vederii la cel de-al doilea ochi. Deși starea pacienților se înrăutățește, reprezentanţii Direcţiei municipale Sănătate refuză să ofere explicaţii în acest caz.

Ana Anghenii este unul dintre pacienții care și-au pierdut parţial vederea în urma operației la ochi, efectuată de către medicii de la "Sfânta Treime". Pentru că nu observa ameliorări, femeia a plecat în România, pentru investigații suplimentare. Constatarea medicilor români a devastat-o - femeia şi-a pierdut vederea definitiv.

Femeia îi acuză pe medicii moldoveni de iresponsbilitate.

"Aici mi se dădea un răspuns confuz, fiindcă soțul a întrebat ce o să fie pe viitor și domnul profesor Cușnir a spus că peste trei, șase luni o să recapăt vederea. Eu cred că dumnealui a știut că eu nu mai pot să recapăt, nu a avut curajul să-mi spună în față", a declarat pacientul Ştefan Jurja.

Și Ștefan Jurja, un alt pacient, regretă acum că a mers la această operație. Bărbatul povestește, cu lacrimi în ochi, ce dureri a suportat.

Contactat telefonic, directorul spitalui Sfânta Treime din Capitală, Oleg Crudu, a refuzat să comenteze acest subiect.

Nici șeful Direcției Sănătate a Primăriei municipiului Chișinău, Mihai Moldovanu, nu a dorit să discute cu presa.

"Tot ce ține de cazul dat, vorbiți cu domnul director", a spus șeful Direcției Sănătate Primăria Municipiului Chișinău, Mihai Moldovanu.

În data de 16 iulie, 12 pacienți au suportat operații de cataractă. La scurt timp, zece dintre ei au suferit complicații. Procuratura a intentat un dosar penal pentru încălcarea, din neglijență, a metodelor de acordare a asistenței medicale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?