X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Streleț: Contez pe înțelepciunea celor care vor ieși la proteste

4 sep. 2015,, 14:52   Politică
5947 12

Streleț: Contez pe înțelepciunea celor care vor ieși la proteste
Foto : noi.md

Premierul Valeriu Streleț nu exclude că la protestul de duminică ar putea avea loc tentative de destabilizare a situației. Acesta a precizat că Guvernul este deschis pentru un dialog constructiv cu protestatarii, notează NOI.md.

„Guvernul pledează în favoarea tuturor proceselor democratice, atît celor care vizează dreptul la proteste pașnice, cît și celor care vizează organizarea alegerilor anticipate. Unii pașii Guvernul deja îi întreprinde în anumite domenii. Înțelegem că avem nevoie ca niciodată de stabilitate politică, este un element indispensabil”, a spus Streleț.

Totodată, acesta a menționat că autoritățile vor încerca să îndeplinească, în limitele legii, revendicările manifestanților.
„Eventuale destabilizări? Sigur că ar putea exista și vor putea fi exploatate cu multă sîrguință de anumite forțe, dar eu contez pe înțelepciunea cetățenilor care vor ieși la proteste”, a adăugat premierul.

Una dintre cerințele Platformei „DA” se referă la demisia funcționarilor responsabili de criza din sistemul bancar – procurorul general, guvernatorul BNM, directorului CNA. Manifestații mai cer depolitizarea tuturor instituțiilor statului, în special a celor regulatorii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?