Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Chișinăul este învăluit de fum, dar specialiștii nu văd pericol pentru sănătate

4 sep. 2015,, 12:42   Capitala
9083 7
Кишинев заволокло дымом – местные специалисты не видят вреда для здоровья
Foto: publika.md
Capitala este învăluită de un nor de fum tăios, care îngreunează respirația. NOI.md a încercat să afle proveniența acestui fum, însă cei de la Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au răspuns că nu știu de unde provine acest nor de fum și nu pot confirma sau infirma informația că acesta a „venit” dinspre Ucraina, unde ard pădurile și turbăriile.

Din cîte se cunoaște, în noaptea spre joi, 3 septembrie, Kievul a fost cuprins de un nor de fum și miros de scrum de la incendiile de pădure. În Ucraina situația este calificată drept catastrofă ecologică. Din această cauză, copiii nu au mers la școală și nici adulții la serviciu. Mulți cetățeni părăsesc în panică orașul. Între timp, fumul s-a răspîndit pe teritoriul Ucrainei. În multe orașe ucrainene locuitorii se plîng de fumul usturător.

Se pare că acest nor de fum a ajuns și la Chișinău. Surse din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică au comunicat că nu au fost efectuate niciun fel de măsurări ale concentrației de substanțe nocive din aer. Interesant, de ce?

Doar din informațiile apărute în presă din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat din Moldova se știe că instituția deține date că deocamdată „nu e nimic grav”. „Straturile superioare de aer s-au răcit și tot fumul care venea dinspre nord a coborît în jos, însă acesta se află în limitele normei și nu prezintă pericol pentru sănătate”, a comunicat pentru kp.md directorul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Mihail Roibu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?