X 
Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Călătoriile cu trenul s-au ieftenit

3 sep. 2015,, 18:00   Economie
5661 2

Железнодорожные поездки по Молдове подешевеют на 30%
Foto: jurnal.md

Călătoriile cu trenul se ieftinesc! Dispoziţia semnată de conducerea Căii Ferate din Moldova intră în vigoare astăzi, iar preţul unui bilet se va reduce cu peste 30 la sută. Decizia a fost luată pentru a atrage mai mulţi călători. Asta pentru că întreprinderea înregistrează pierderi mari.

Directorul interimar al Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova", Iurie Topală, susţine că vrea să eficientizeze toate cursele din ţară.

"Pe anul 2014 transportul de călători ne-a generat pierderi de 188 de milioane de lei. Vedem unde putem scoate, care grafice putem să le anulăm, care le lăsăm mai departe. Până la Ocniţa o cursă ne costă 98.000 de lei, câştigul întreprinderii este de 20.000 de lei", spune directorul interimar al CFM, Iurie Topală.

Din lipsă de călători, spune şeful de la Căile Ferate, pe linii nu au fost scoase toate trenurile modernizate.

Din cauza numărului mic de moldoveni care aleg să călătorească cu trenul, aceste două garnituri stau în depou. Totuşi, trenurile moderne ar putea să circule, în viitorul apropiat, pe curse internaţionale: la Odesa sau Iaşi.

Odată cu ieftinirea călătoriilor cu trenul, cei care vor dori să ajungă din Chişinău la Ungheni sau Ocniţa vor plăti pentru un bilet la clasa I 38 de lei, sau cu 11 lei mai puţin decât în prezent. Un bilet la clasa a doua va fi vândut cu 27 de lei, atât cât costă acum călătoria la clasa a treia.

Oamenii spun că vor merge mai des cu trenul, dacă preţul biletelor va fi mai mic.

Mai mult, din data de 15 septembrie, CU DOAR UN LEU, călătorii vor putea cumpăra online bilete pentru orice destinaţie din Moldova. Oferta lansată de CFM va dura două săptămâni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?