X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

BERD: Autoritățile Moldovei au toate cheile pentru a debloca situația

3 sep. 2015,, 15:00   Economie
3004 0

ЕБРР: У властей Молдовы есть все ключи для разблокирования ситуации
Foto: gov.md

„Succesul Moldovei e în mîinile conducerii politice care are toate cheile pentru a debloca situația și a construi o economie prosperă. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este gata să o ajute”. Declarația aparține directorului executiv al BERD pentru Europa de Est și Caucaz, Francis Malige, și a fost făcută în cadrul întrevederii cu premierul moldovean Valeriu Streleț, informează NOI.md. Potrivit unui comunicat difuzat de BERD, Francis Malige a remarcat că BERD este dispus săsusțină economia Moldovei, menționînd că țara noastră trece printr-o perioadă deosebit de dificilă: criza bancară, slăbirea monedei năționale și un declin economic pronunțat.

„Pentru a atrage investiții, care vor genera locuri de muncă și vor stimula economia, țara are nevoie urgent de reformare, curățarea sistemului bancar și intensificarea luptei împotriva corupției. Mă bucur să văd că guvernul împărtășește aceste priorități”, a declarat oficialul BERD. „Pe lîngă aceasta, Moldova are nevoie și de parteneri puternici, precum UE, FMI, Banca Mondială și BERD. Dar sprijinul continuu va depinde de implementarea reformelor”, a mai spus Francis Malige.

Delegația Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare a vizitat Republica Moldova în perioada 1-2 septembrie 2015, pentru discuții cu reprezentanții noului guvern. Oficialii BERD s-au întîlnit cu noul prim-ministru al Republicii Moldova, Valeriu Streleț, președintele Parlamentului, Andrian Candu, ministrul Economiei, Stephane Bride, ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu. Discuțiile s-au axat pe investițiile BERD în Moldova și prioritățile sale strategice, precum și necesitatea stringentă de reformare a climatului de afaceri din țară.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituționali din Republica Moldova și se concentrează pe sprijinirea activității sectorului privat, promovarea standardelor europene și a integrării regionale și dezvoltarea utilităților publice eficiente și durabile. Pînă în prezent, BERD a investit aproape un miliard de euro în peste 100 de proiecte din țară. Aceasta, de asemenea, lucrează cu autoritățile pentru a promova reforme și susține buna guvernare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?