X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Sturza: Deși pare halucinant, jaful continuă

3 sep. 2015,, 11:14   Economie
3513 3

Sturza: Deși pare halucinant, jaful continuă
Foto : meslascop.ro

Fostul prim-ministru Ion Sturza susține că furturile din sistemul bancar continuă, iar economia țării încă este în pericol. Într-o nouă postare pe o rețea de socializare, Sturza vorbește despre faptul că există riscul ca alte zeci de miliarde de lei să fie sustrași, în urma unor altor scheme frauduloase, notează NOI.md.

„Deși pare halucinant, jaful continuă. La momentul declarării „morții clinice” la BEM &Co, în decembrie anul trecut, ceea ce părea un cadavru avea o valoare estimată la 150-200 de milioane de euro. Aceasta fără active financiare, credite, depozite la terți, dar și obligații față de BNM. Acces la plăți sociale de 9 miliarde de lei, depozite de 4-5 miliarde de lei, conturi curente la peste un milion de persoane fizice și juridice, peste 1000(!) de filiale, agenții și puncte de lucru bine dotate, 3500 de cadre bancare calificate…

Unde sînt astăzi toate aceste active extrem de prețioase ca business bancar și pentru care bugetul a antamat 15 miliarde lei? De ce a durat atît de mult «decizia» de lichidare? Pentru ca cele enumerate să se evaporeze rapid… În favoarea cui?

Corect! În favoarea următorului grup bancar de interese, la fel de netransparent și suferind exact de aceleași vicii ca primul! Ca la Lenin: poșta deja au luat-o, rămîne telegraful și gara. Cinism inimaginabil!

Știu că unii mai informați la Chișinău (nu Drăguțanu!) nu prea dorm noaptea. La un singur moft al ursului brun, și alte vreo 30 de miliarde de lei pot să dispară «înghițite», în ceața toamnei...”, se arată în comentariul lui Sturza.

Potrivit fostului premier, în acest condiții nicio afacere nu va putea supraviețui legal în Moldova, iar de colapsul economic nu ne va putea salva nici FMI.

„Și, ca viața să fie și mai «frumoasă», omuleții verzi ne aduc, subtil, aminte că pentru gaz sîntem datori cu 800 de milioane USD (5,6 miliarde cu Transnistria «noastră»). La electricitate – cu vreo 50 de milioane USD. Da, și gazul, și electricitatea, practic, 100% ne vin de la ei, omuleții verzi. Ce să mai lungim vorba: băncile sînt la ei, banii la ei, datoriile la ei, «rubilnikul» tot la ei. Numai noi, cică, în drum spre UE. Cine la Chișinău a realizat acest scenariu scris în Est? Poate vin duminică, în Piața Marii Adunări Naționale, să-i vadă și poporul… Eu am lista completă, la o adică, le pot trimite și invitații personale”, mai spune Ion Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?